Wat we doen

Wil je samen je omgeving mooier maken?

Wil je samen met anderen je omgeving mooier maken? Goede initiatieven verdienen een kans. De Stuw helpt jullie je dromen waar te maken.     

Heb je een goed idee wat je samen met anderen voor je omgeving wilt realiseren? De Stuw kan je daarbij ondersteunen, bijvoorbeeld door mee te denken, te inspireren en tips te geven.   

Dat kan een gaaf idee zijn voor jongeren, zoals een filmavond of een (dart)toernooi. Maar ook een initiatief waarmee je je buurt letterlijk mooier wilt maken, door bijvoorbeeld gezamenlijk een plantsoen op te knappen of een buurtbarbecue te organiseren om de saamhorigheid te vergroten.   

De Stuw kan zowel helpen bij het ontwikkelen van een eenmalig initiatief als met het opstellen van een dorpsvisie of toekomstplan waarmee jij samen met je dorpsgenoten je eigen woon-, werk- en leefomgeving bloeiend kunt maken en houden.   

Hieronder vind je een aantal concrete voorbeelden hoe wij inwoners ondersteunen om hun omgeving mooier te maken.  

Ondersteuning Plaatselijk Belangen en besturen dorpshuizen, vrijwilligersorganisaties
Dorpsbelang en de besturen van de verschillende verenigingen vormen de stuwende kracht achter het verenigingsleven. Soms vraagt bestuurswerk meer dan je eigenlijk kunt. De Stuw ondersteunt besturen en Plaatselijk Belangen met het ontwikkelen van dorpsvisies en toekomstplannen en denkt mee over hoe inwoners daarbij nog beter betrokken kunnen worden.


Beursvloer

Voor wat hoort wat. Dat is het motto van de Beursvloer die De Stuw samen met de gemeente en de Hardenbergse Uitdaging eenmaal per twee jaar organiseert.

Op de Beursvloer wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht tussen vrijwilligers en het bedrijfsleven. Er wordt alleen gehandeld in hulp, ondersteuning, expertise en advies. Over geld wordt niet gesproken op de Beursvloer.    

De Beursvloer is dé plek waar plaatselijke bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden elkaar kunnen ontmoeten en nader kennismaken.  

Ondersteunen kinderactiviteiten
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom is het belangrijk dat kinderen de volle ruimte krijgen om zich te ontplooien.

Wil je een activiteit voor kinderen organiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? De Stuw denkt graag met je mee. Want samen dingen doen, vergroot de sociale samenhang in jouw wijk of kern.  

Wil je samen je omgeving mooier maken?
Mail naar: info@destuw.nl of bel tel. (0523) 267 478