Wat we doen

Wil je het beste uit jezelf halen?

Wil je het beste uit jezelf halen, maar kun je daar af en toe wel wat hulp bij gebruiken? De Stuw helpt je groeien en jouw talenten te ontwikkelen.

Je bent nooit te oud om te leren en jezelf verder te ontplooien. De Stuw helpt je om het beste uit jezelf te halen. Dat doen we op een heleboel manieren voor jong en oud.

Zo bieden we jongeren voorlichting en informatie over onderwerpen als vriendschap en relaties, seksualiteit, omgaan met geld, middelengebruik en gezond leven. Dit doen we door op school te komen, maar ook door individuele gesprekken.

Ook volwassenen ondersteunen we op allerlei fronten om het beste uit zichzelf te halen. Van het bevorderen van een gezonde leefstijl tot het vergroten van digitale vaardigheden. Of het maken van keuzes om te kunnen participeren in de maatschappij op een manier die bij hen past.

Hieronder vind je een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Opleiding en training
De Stuw biedt vrijwilligers de mogelijkheid om een training te volgen om je vrijwilligersjob goed uit te oefenen. Daarnaast biedt De Stuw scholing aan besturen van dorpshuizen, Plaatselijk Belangen en andere vrijwilligersorganisaties.

SamenOnline
Nog geen 30 jaar geleden was het bijna niet voor te stellen, maar zonder internet en de computer ben je tegenwoordig nergens meer. Ben jij nog niet digitaal, maar zou je dat wel graag willen? Meld je dan aan voor SamenOnline, een project in samenwerking met het Alfa-college.

Welzijn op Recept
Zit je niet lekker in je vel? Soms helpt het ontmoeten van andere mensen en in beweging komen beter dan medicijnen. Daarom verwijzen veel huisartsen mensen naar De Stuw voor Welzijn op Recept.

Integratie
Inburgeren gaat het snelst als je de taal spreekt. De Stuw helpt nieuwe medelanders met taallessen en taalcafés om zich de Nederlandse taal eigen te maken. Alleen de taal spreken is niet genoeg. Je aanpassen aan een nieuwe leefomgeving werkt pas echt als je ook de gewoonten en gebruiken kent.

De Stuw wijst nieuwkomers graag de weg. Enerzijds door het geven van taallessen, maar ook door het ondersteunen van allerlei initiatieven en activiteiten op dit gebied en door samen met onze nieuwe stadsgenoten op zoek te gaan naar een vrijwilligersbaan die bij hen past.

Stuw Aangepaste Recreatie en Sport (STARS)
Bij STARS kun je meedoen aan allerlei sporten en activiteiten voor mensen met een beperking. Daarnaast proberen we je te begeleiden naar reguliere (sport)verenigingen, met eventuele aanpassingen. Want sporten is voor iedereen.

Wil je het beste uit jezelf halen?
Mail naar: info@destuw.nl of bel tel. (0523) 267 478