Wat we doen

Wil je andere mensen ontmoeten?

Wil je nieuwe mensen ontmoeten om samen leuke dingen mee te ondernemen? Nieuwe dingen ervaren en je grenzen verleggen, maar weet je niet zo goed hoe?  

Samen is leuker dan alleen. De Stuw gelooft in de kracht van mensen verbinden. Om je wereld te vergroten of om weer mee te doen.

De Stuw brengt inwoners van Hardenberg bij elkaar. We organiseren activiteiten waar je anderen kunt ontmoeten met dezelfde interesses of met wie je leuk kunt praten. Er is van alles mogelijk. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij InBeeld of in één van de Buurtkamers voor koffie of (creatieve) activiteiten. Houd je van sporten? Kijk dan eens naar STARS. Er is altijd een weg om andere mensen te ontmoeten.

InBeeld
InBeeld is dé creatieve plek in Hardenberg waar je op een laagdrempelige manier anderen kunt ontmoeten. Je kunt er terecht voor een kopje koffie, om mee te doen met creatieve workshops of om je taalvaardigheden te oefenen bij het Taalcafé.

Buurtkamers
De Buurtkamer is een gezellige en goed toegankelijke ontmoetingsplek voor volwassenen en ouderen. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die als gastvrouw of gastheer het de gasten zo aangenaam mogelijk proberen te maken. Het activiteitenprogramma wordt mede bepaald door de gasten.    

Klik hier voor de adressen van alle Buurtkamers in de gemeente Hardenberg.  

It takes 2
Tijdens maatjesontmoetingsavonden ontmoet je andere mensen, die net als jij, op zoek zijn naar iemand om leuke activiteiten mee te ondernemen. Er wordt ook gevraagd wat jij voor een ander wilt betekenen. Omdat het spannend kan zijn om te komen en contact te leggen met anderen, worden de gesprekken in het begin altijd begeleid. Later kun je dan zelf je contact vormgeven.    

Vriendenkring 
Wil je graag deel uitmaken van een vriendengroep, maar vind je het moeilijk om mensen te vinden met dezelfde interesses? Via de Vriendenkring brengen we mensen bij elkaar met dezelfde hobby’s en liefhebberijen. Omdat het in het begin best een beetje spannend is, zijn onze vrijwilligers of medewerkers de eerste keer aanwezig. Als het ijs eenmaal gebroken is, doen wij een stapje terug.

G- disco
Heb je een beperking waardoor het bezoeken van een ‘gewone’ discotheek er niet in zit? Kom dan eens langs op onze G-disco waar we samen dansen, spelletjes doen en vooral veel lol hebben met elkaar.    

Rouwverwerking
Is je partner onlangs overleden en vind je het moeilijk om alleen verder te moeten? De rouwverwerkingsgroep bestaat uit senioren die zich, na het overlijden van hun partner, eenzaam voelen en behoefte hebben om hierover met lotgenoten te praten. Waardevolle bijeenkomsten waar soms een traan wordt weggepinkt, maar ook vaak genoeg wat te lachen valt.

Wil je andere mensen ontmoeten? 
Mail naar: info@destuw.nl of bel tel. (0523) 267 478