Wat we doen

Wil je iets voor een ander betekenen?

Of kun je zelf wel een steuntje in de rug gebruiken? De Stuw gelooft in een samenleving waarin mensen omzien naar elkaar en waar nodig elkaar ondersteunen.

De Stuw brengt vraag en antwoord bij elkaar. We zijn steeds op zoek naar de perfecte match tussen vrijwilligers, organisaties en mensen onderling. Daarbij kijken we naar wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. Denk daarbij aan praktische ondersteuning zoals het uitvoeren van tuinklussen, boodschappen doen of vervoer, maar het kan ook om gezelschap gaan.

Waarom vrijwilligerswerk?
Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je even iets heel anders doet dan in je dagelijks leven. Dé kans om je vaardigheden te ontplooien en nieuwe talenten te ontdekken. Daarbij is het ook gewoon leuk om samen met anderen iets te ondernemen en nieuwe mensen te ontmoeten. Bekijk de video en zie wat het voor Jos heeft betekend:

Wat kan ik doen?
De Stuw bemiddelt in vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Hieronder vind je een aantal projecten waarin jij meer voor een ander kunt betekenen.

Vrijwilligersbemiddeling
Op zoek naar een leuke vrijwilligersklus? Kom langs bij één van onze locaties voor een persoonlijk gesprek over de vele mogelijkheden of neem een kijkje in de vacaturebank vrijwilligerswerk.

Mantelzorgondersteuning
Een mantelzorger zorgt, soms jarenlang, vrijwillig voor een ziek familielid, vriend of buurman. Als mantelzorgondersteuner help je de mantelzorger door klussen te doen of door de degene die ziek is gezelschap te houden, zodat de mantelzorger even iets voor zichzelf kan doen.

ANWB Automaatje
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. U schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.
Voor meer informatie klik hier. Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje hoeft u alleen maar contact op te nemen met uw lokale ANWB AutoMaatje coördinator. Alle contactinformatie vindt u op de achterzijde. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger. Klik hier voor meer informatie!

Wil je iets voor een ander betekenen?

Mail naar: info@destuw.nl of bel tel. (0523) 267 478