Uitgelichte projecten

Make a move

Een programma over relaties, seksualiteit en weerbaarheid voor jongens 14 - 21 jr.

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur.

Onder deskundige begeleiding van jongerenwerkers leren de jongens praten over relaties en seksualiteit. Met als doel het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

De gesprekken gaan over verliefdheid, versieren, daten, jezelf zijn (in een groep) chatten en vrijen. Het accent ligt hierbij op respect voor elkaar en elkaars grenzen, zonder discriminatie, dwang of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Make a Move is ontwikkeld door Rutgers (expertisecentrum seksualiteit).

Als jongens het programma gevolgd hebben, kunnen ze duidelijker zijn in wat ze wel en niet willen in een relatie en in seksueel contact.

De jongerenwerkers van De Stuw bieden twee keer per jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan het Make a Move programma, in het voor- en najaar van ieder kalenderjaar. Aanmeldingen kunnen worden gedaan door individuele benadering van jongerenwerkers aan de jongens, maar ook door ouders, leerlingbegeleiders, mentoren en andere netwerkpartners.

Jongens tussen 14-21 jaar mogen deelnemen. Er kan worden afgeweken van deze leeftijd, in goed overleg met de jongerenwerkers. Vraag naar de mogelijkheden!

Aanmelden, meer informatie of vragen? Neem contact op met Luke Antonissen via:
mail: l.antonissen@destuw.nl of via mobiel: 0618774058