Uitgelichte projecten

Girls' Talk

Een programma over relaties, seksualiteit en weerbaarheid voor meiden 14 - 21 jr.

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur.

Onder deskundige begeleiding van jongerenwerkers leren de meiden praten over relaties en seksualiteit. Met als doel het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

De gesprekken gaan over verliefdheid, versieren, daten, jezelf zijn (in een groep) chatten en vrijen. Het accent ligt hierbij op respect voor elkaar en elkaars grenzen, zonder discriminatie, dwang of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Girls’ Talk is ontwikkeld door Rutgers (expertisecentrum seksualiteit). Als meiden het programma gevolgd hebben, kunnen ze duidelijker zijn in wat ze wel en niet willen in een relatie en in seksueel contact.

De jongerenwerkers van De Stuw bieden twee keer per jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan het Girls' Talk programma, in het voor- en najaar van ieder kalenderjaar. Aanmeldingen kunnen worden gedaan door individuele benadering van jongerenwerkers aan de meiden, maar ook door ouders, leerlingbegeleiders, mentoren en andere netwerkpartners.

Meiden tussen 14-21 jaar mogen deelnemen. Er kan worden afgeweken van deze leeftijd, in goed overleg met de jongerenwerkers. Vraag naar de mogelijkheden!

Voor vragen, opmerkingen of aanmelden kun je contact opnemen met: Kelly van Ginkel
tel. 0636140362 of mailen naar k.v.ginkel@destuw.nl