Nieuws

Eenzaamheid De Baas

Jouw eenzaamheid de Baas!

'Eenzaamheid de Baas' is voor als je eenzaamheid een andere plaats in je leven wil geven. Misschien heb je het gevoel dat de eenzaamheid langzamerhand een (te) grote rol heeft gekregen, je merkt dat je erin vastzit. Je zou dit willen veranderen, maar je bent ook bang dat het niet gaat lukken.

'Eenzaamheid de Baas' is bedoeld voor volwassen deelnemers uit de gemeente Hardenberg.

Wat is eenzaamheid?
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen . Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidsgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

Is de werkplaats iets voor mij?
'Eenzaamheid de baas' is bedoel voor deelnemers die wat willen veranderen, zoals de manier van denken over jezelf of bepaalde gewoontes die zijn ingesleten. Misschien lukt je om een open, nieuwsgierige, onderzoekende houding aan te nemen. Je wordt uitgenodigd om de baas over je eigen eenzaamheid te worden.

Dit is 'Eenzaamheid de baas'
Er zijn acht bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden. De bijeenkomsten worden begeleid door medewerkers van de Kern en De Stuw. Soms in groepsverband, in kleine groepjes en vaak ook individueel. Ook ga je thuis aan de slag. Je houdt zelf bij wat je leert, oppikt, meeneemt en wil gebruiken, je heb je eigen verantwoordelijkheid en regie. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan de volgende onderwerpen:

* Zelfbeeld
* Contacten
* Kwaliteiten
* Wat zou ik willen?
* Iets nieuws proberen
* Help ik durf niet!
* Weerstand onderzoeken

Wat kun je bereiken?
Soms is het al winst om te herkennen dat gedachten lam kunnen leggen of juist vleugels kunnen geven. Soms kun je besluiten gewoontes te veranderen. Soms komt vreugde via de achterdeur naar binnen als je voorzicht begint aan een nieuw lied. Of een oud lied. Je kunt ontdekken dat eenzaamheid een te grote rol is gaan spelen in je leven en een andere rol verdient. We moedigen je aan om een aanzet te doen en een andere balans te vinden.

Kosten
'Eenzaamheid de baas' wordt betaald door de gemeente Hardenberg. Wij vragen een eigen bijdrage van € 25,00. Als dat een probleem is vragen we of je contact wilt opnemen zodat er een oplossing komt.

Praktische informatie

Voor wie
'Eenzaamheid de Baas' is bedoel voor volwassen deelnemers uit de gemeente Hardenberg.

Data werkplaats
Donderdagavond 19.00 - 21.00 uur
21 en 28 maart, 4, 11,18 en 25 april, 9 en 16 mei.

Informatie & aanmelding
Maaike Dollen, m.dollen@stdekern.nl
06-33057787 0f 02523 236050

Willy Beumer, w.beumer@destuw.nl
06-39537625

Marlon Ruben, m.ruben@destuw.nl
06-43140345

Locatie:
De Stuwdijk 4, 7772 AW Hardenberg

Informatie over de activiteiten van De Kern kunt u bekijken op www.stdekern.nl