Nieuws

De drive achter Drukkerij Drukpunt

De drive achter Drukpunt: vrijwilligers over de drukkerij in Dedemsvaart

Een plek waar non-profitorganisaties en inwoners uit de gehele gemeente terechtkunnen voor allerlei drukwerk. Drukkerij Drukpunt vervult deze rol. Van kopieer- en drukwerk tot het ontwerpen van een flyer of poster. De vrijwilligers maken er geen punt van: “Als we iets niet weten, dan googelen we het gewoon.”

Het Drukpunt, die wordt gerund door een vijftal vrijwilligers, is gevestigd in De Baron in Dedemsvaart. Ellen Vogel is een van die vrijwilligers en is sinds 2006 betrokken bij het Drukpunt: “We worden er niet voor betaald, maar we hebben er lol in.” Maar dat is niet het enige dat de vrijwilligers aan het werk houdt volgens Ellen: “Vrijwilligerswerk gaat maar om één ding. En dat is een stukje waardering, je doet het voor een ‘dankjewel’.” Fleur Kalter, sociaal werker bij De Stuw, ziet de betrokkenheid van de vrijwilligers: “Je merkt dat de vrijwilligers dit met zoveel enthousiasme doen, ze voelen zich écht verantwoordelijk”.

De drukkerij heeft inmiddels een vaste kring met opdrachtgevers opgebouwd, vertelt vrijwilliger Evert Mulder: “We hebben een vaste ploeg van organisaties en inwoners die hier komen, af en toe komt daar een nieuwe opdrachtgever bij.” En die zijn maar wat blij met de drukkerij, stelt Ellen: “Het leuke is dat we het voor een mooie prijs kunnen doen, omdat er geen loonkosten zijn. Als we een offerte uitbrengen zien we de monden vaak openvallen van verbazing, daar doen we het voor!” Fleur voegt toe: “Voor de maatschappij is het Drukpunt heel waardevol, voor inwoners, maar ook voor bijvoorbeeld buurtverenigingen die activiteiten organiseren.”

De vrijwilligers hopen in de toekomst nog meer werk te krijgen, Evert: “We hebben een nieuwe machine, daar komen de documenten gevouwen en geniet uit. We zijn daardoor nu veel sneller, maar het betekent ook dat we meer tijd over hebben. We kunnen dus best meer werk gebruiken.” Daarnaast zien de vrijwilligers graag nog meer ontwerpklussen, vertelt Ellen: “Het mooiste vind ik het zelf ontwerpen, het ‘doen’ vind ik echt het leukste. En een mooi product afleveren voor de klanten, het maakt niet uit wat. We hebben er gewoon heel veel plezier in”.

Meer weten?
Wil je meer weten over Drukkerij Drukpunt? Klik dan hier.
Of bekijk de video, via deze link.