Nieuws

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een belangrijk gebaar om te laten zien dat de inzet van vrijwilligers wordt gewaardeerd. In de gemeente Hardenberg is De Stuw, in samenwerking met de provincie Overijssel, verantwoordelijk voor de uitreiking hiervan.

Op 5 december zijn er vier vrijwilligersprijzen uitgereikt tijdens een rondrit langs verschillende initiatieven. De start locatie was de Posthoorn in Bergentheim, waar de 85-jarige Riek Slot vrijwilliger is bij de Saxenburgh Groep. Iedere drie weken komt Riek langs om voor de bezoekers te koken en met hen een praatje te maken. Ook doet ze vrijwilligerswerk bij ‘Veur mekaar’ in Bergentheim.

De volgende stop was Theater de Voorveghter in Hardenberg. Hier zijn twee prijzen uitgereikt, aan Miny Prinsen en Alda Wesselink. Miny Prinsen is een vast gezicht als vrijwilliger op verschillende plekken in Hardenberg, waaronder de Saxenburgh Groep en de Baalderborg Groep. Ze kent de cliënten al heel lang en ze is erg liefdevol richting hen. Niks is haar te gek. Is er nood aan de man? Dan staat Miny klaar!

Alda Wesselink is al jaren vrijwilliger bij de Voorveghter, waar ze voor een gezellige sfeer in de groep zorg. Ze is een gastvrouw die, ondanks dat ze niet uit Hardenberg komt, inmiddels zo bekend is dat de mensen in de Voorveghter het ook fijn vinden dat ze aanwezig is.

De rondrit eindigde bij Jari Kampjes. Jari is actief vrijwilliger bij stichting NICHE. De stichting houdt zich bezig met natuurbescherming en het verbinden van mensen aan milieu en leefomgeving. Jari is een bescheiden aanpakker die vrijwilligersactiviteiten heel serieus neemt. Altijd correct, stipt, behulpzaam en open voor nieuwe ideeën. Hij is goed in het bedenken van logistieke oplossingen en een kei in plannen.

De vrijwilligers die op deze dag in het zonnetje zijn gezet, kijken allemaal blij verrast terug op de waardering die zij ontvangen hebben.

Meer weten of ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan eens op www.servicepuntvrijwilligers.nl.