Nieuws

Rouwen na verlies door zelfdoding

Rouw is de achterkant van de liefde

Het Rondom Rouwcafé is een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van de gemeente Hardenberg die een dierbare hebben verloren. Voor jong, oud, families, hulp- en dienstverleners. Ook mensen die weten dat ze iemand gaan verliezen in de nabije toekomst zijn van harte welkom.

Rouw wordt vaak de achterkant van de liefde genoemd.

Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte achter. Een dierbare nooit meer kunnen zien, spreken of gewoon even langs gaan is moeilijk te bevatten.

Als een dierbare overlijdt door zelfdoding kan dit het rouwen nog complexer maken.
Wij willen op deze avond het taboe wat nog vaak rust op zelfdoding doorbreken.

Misschien herkent u zichzelf wel in de onderstaande vragen:
Had ik iets kunnen doen om het te voorkomen? Hoe werkt rouwen bij het verliezen van een dierbare na zelfdoding? Hoe reageert mijn omgeving hierop? Hoe kan ik omgaan met gevoelens als boosheid en schuldgevoel enzovoort?

Deze en nog meer vragen zullen tijdens het Rouwcafé aan bod komen. Op dinsdag 16 mei a.s. vindt de zevende bijeenkomst plaats in de Baron (Julianastraat 54, 7701 GM Dedemsvaart). Anneke Eshuis is de spreker en is ervaringsdeskundige en begeleid mensen in rouw. Belangstellenden uit de gehele gemeente Hardenberg zijn zoals altijd welkom.
De volgende bijeenkomst is op: 20 juni 2023. Locatie: MFA De Krim

Deelname is gratis. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zal het Rondom Rouwcafé eens per 2 maanden plaatsvinden in een andere kern van de gemeente Hardenberg. Heeft u geen vervoer? Dat kan geregeld worden. Neem contact op met Athy Cremer via De Stuw, tel: 0523 267478.

Voor vragen of meer informatie kunt u bellen met: Lidia Hertogs of Ellen van den Berg van Maatschappelijk werk De Kern, tel. 0523 - 236090 of Athy Cremer van De Stuw, tel. 0523 267478