Nieuws

Introductie Huiskamerproject en Magazine

“Hé ik ken jou!”, Dat is wat Lars, Dafne en Diede uitroepen als ze Marjon, jongerenwerker bij de Stuw, tegenkomen in de nieuwe Huiskamer van de Nieuwe Veste. Deze leerlingen maakten vorig jaar kennis met het jongerenwerk via het Overlopersproject op basisschool KC Koningsberger. Dit project bereidt groep 8-leerlingen voor op de overgang naar het voortgezet onderwijs en zorgt ervoor dat ze al een vertrouwd gezicht kennen op hun nieuwe school.

Huiskamer Nieuwe Veste
Het jongerenwerk is inmiddels een bekend gezicht op de Nieuwe Veste en werkt nauw samen met de school om onderwijs en welzijn te integreren. Een van de resultaten hiervan is de nieuwe Huiskamer, een plek waar jongeren makkelijk in contact kunnen komen met een jongerenwerker. Het jongerenwerk heeft met ingang van dit schooljaar ook op de andere VO-scholen in Hardenberg een rol. Zij zijn nu een vast gezicht in de aula’s, buiten op straat, in de Huiskamer en in de klas.

“What the… jongerenwerk”
Vandaag was een speciale dag: de jongerenwerkers van de Stuw Sociaal Werk presenteerden hun allereerste magazine, genaamd “What the.. jongerenwerk”. Lars, Diede en Dafne hadden de eer om de eerste exemplaren in ontvangst te nemen. Het magazine, vol met QR-codes naar introductievideo's en nuttige informatie, zal de komende weken worden verspreid onder alle brugklassers in Hardenberg.

Meer informatie of contact? Neem contact op met Marjon Brünink of Fenanda Pullen via m.brunink@destuw.nl of f.pullen@destuw.nl.