Nieuws

Gezinnen voor gezinnen

Vacature gastgezinnen

Woon je in de gemeente Hardenberg? En wil jij vrijwillig als gastgezin een ander gezin helpen?

Soms zijn er in een gezin veel problemen tegelijk. En is het moeilijk om daar uit te komen. Door stress ontwikkelen de kinderen zich minder goed. Het gezin kan dan professionele hulp krijgen. Maar dat vindt niet iedereen fijn.

Vrijwillige gastgezinnen vangen de kinderen uit zo’n gezin op. Daarmee krijgen ouderen (of verzorgers) even tijd voor zichzelf. Of kunnen ze anderen dingen doen die nodig zijn.

Gezinnen voor gezinnen is op zoek naar gezinnen en ouders die een kind of jonge mantelzorger willen helpen. Het gaat dan om kinderen en jonge mantelzorger die (lichte) zorg nodig hebben.

Dit kan voor een dag(deel) en/of een nachtje. Een vrijwillig gastgezin kan zijn: een gezin met kinderen, maar dat kunnen ook koppels/stellen zonder kinderen, alleenstaanden of senioren zijn.

Het is een mooie manier om iets voor een ander te betekenen. Heb je tijd en de ruimte? En vind je het fijn om af en toe een gezin te helpen? Neem dan contact op met Willy Beumer, sociaal werker, tel. 06 39537625 of 523 267478. Of bekijk de vacature voor vrijwilligers op www.servicepuntvrijwilligers.nl

We brengen je dan na een intake + screening in contact met een gezin. Je vangt een dag of dagdeel per 1 of 2 weken de kinderen op. Zo krijgt het gezin iets meer rust.

Gezinnen voor gezinnen betreft een proef. Op dit moment is er plek voor 5 gezinnen die we hierin kunnen ondersteunen en begeleiden.

Een samenwerking tussen Samen Doen, De Kern en De Stuw.