Uitgelichte projecten

Rondom Rouwcafé

Rouw is de achterkant van Liefde
Het verliezen van een dierbare is ingrijpend. Emotioneel én praktisch gezien komt er veel op je af. Naar aanleiding van de behoefte van inwoners om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken, organiseren De Kern en De Stuw een Rouw café. Hiermee geven we vervolg aan eerder georganiseerde Rouw cafés, waarbij ook het handboek Rouwverwerking werd ontwikkeld. “Rouw is de achterkant van Liefde” is één van uitspraken die destijds werden gedaan.

De eerste bijeenkomst van een serie van vijf is op 13 december om 19.00 uur bij De Stuw, aan de Stuwdijk 4 7772 AW te Hardenberg.

Tijdens het Rouw café kun je lotgenoten ontmoeten om ervaringen met rouwverwerking uit te wisselen. Ook is er een spreker in het kader van het thema. Deelname aan het Rouw café is gratis.

Indien er na het bezoek aan het Rouw café behoefte is om na te praten, is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Alice Cramer, geestelijk verzorger.

Handboek Rouwverwerking
Naast de rouwverwerking, moeten er ook allerlei zaken geregeld worden. Juist op het moment dat je hoofd daar helemaal niet naar staat. Om nabestaanden hierbij te ondersteunen hebben De Kern en De Stuw een Handboek Rouwverwerking ontwikkeld. Het Handboek Rouwverwerking is op de site van De Stuw te downloaden. Tijdens het Rouw café zijn er ook gedrukte exemplaren aanwezig om mee te nemen.

Het Handboek nodigt uit om praktische zaken rond een overlijden op een rij te zetten. De Stuw en De Kern hopen dat dit handboek een praktische steun kan zijn in tijden van verdriet en rouw. Beide organisaties bieden vanuit hun eigen expertise ondersteuning.

Heb je vragen over het Handboek Rouwverwerking of wil je een papieren exemplaar ontvangen? Neem dan gerust contact op De Stuw of De Kern.

De Kern, Maatschappelijk Werk , De Stuwdijk 4, 7772 AW Hardenberg
tel. 0523 - 236050

De Stuw, Sociaal Werk, De Stuwdijk 4, 7772 AW Hardenberg
tel. 0523-267478

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met De Stuw, Athy Cremer
06-31140335, De Kern, Lidia Hertogs of Ellen van de Berg 0523-236090

U kunt het handboek rouwverwerking hier downloaden