Nieuws

Word ANWB AutoMaatje!

In de gemeente Hardenberg zitten veel mensen gedwongen thuis door een vervoersprobleem, waardoor ze weinig sociale contacten hebben en eenzaamheid kan toenemen. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of mensen met een beperking. De Stuw start daarom in samenwerking met de gemeente Hardenberg, ANWB en inwoners met de vervoersdienst ANWB AutoMaatje.

“Ruim een halfjaar geleden kwamen 2 inwoners uit Dedemsvaart met het idee om ANWB AutoMaatje op te zetten in Dedemsvaart en omgeving. Ondertussen zijn er al meer inwoners uit de hele gemeente Hardenberg die samen ANWB AutoMaatje opzetten en vormgeven.

ANWB AutoMaatje
Met ANWB AutoMaatje brengen vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten van A naar B, dit doen ze in hun eigen auto tegen een onkostenvergoeding. Het lijkt heel simpel, maar het is zo veel meer dan een autoritje. Hierdoor kunnen mensen langer blijven deelnemen aan activiteiten buitenshuis. Van een bezoekje aan familie en boodschappen doen tot een kappersbezoek of een ziekenhuisbezoekje. En het ritje is vaak ook hartstikke gezellig.

Vrijwilligers gezocht
De komende periode is De Stuw druk met het zoeken van vrijwilligers, die bijvoorbeeld chauffeur willen zijn of mensen thuis willen bezoeken om uitleg te geven over ANWB AutoMaatje. De eerste vrijwilligers hebben zich al gemeld, maar er zijn er nog meer nodig. Als je belangstelling hebt voor een van de vrijwilligersfuncties, op 14 mei hebben we een informatiebijeenkomst over ANWB AutoMaatje die start om 12.00 uur, meld je daarvoor aan bij Matthea Bosch via m.bosch@destuw.nl of bel naar 06-23163255. Mocht je 14 mei verhinderd zijn is het mogelijk om op een ander moment een afspraak te maken, dus wil jij iets voor een ander betekenen? Geef je dan op als vrijwilliger voor ANWB AutoMaatje.