Nieuws

Vrijwilligerswerk tegen eenzaamheid

Vrijwilligerswerk tegen eenzaamheid
Iedereen heeft zijn of haar eigen reden om vrijwilligerswerk te doen. De één zet zich in om zijn of haar vereniging te ondersteunen, een ander is op zoek naar nieuwe contacten en weer een ander zoekt een dag-invulling om zo niet alleen thuis te hoeven zitten.

Gonda Jurjens is een enthousiaste vrouw uit Sibculo die 5 dagen per week vrijwilligerswerk doet. “Thuis zitten of op pad gaan en andere mensen ontmoeten? Dan kies ik voor dat laatste”. Via de website van het Servicepunt Vrijwilligers van de Stuw kwam ze in contact met Willy Beumer, coördinator van het Servicepunt Vrijwilligers.

Samen met de sociaal werker heeft Gonda uitgezocht wat ze leuk vindt om te doen en wat goed bij haar past. Niet veel later nadat ze binnenliep bij het Servicepunt Vrijwilligers kon ze aan de slag. Ze rijdt nu op de bus bij RIBW Overijssel. Daar haalt en brengt ze 3 dagen in de week cliënten voor de dagbesteding bij RIBW Overijssel. Daarnaast rijdt ze op de buurtbus in Bruchterveld en staat in de kantine bij de Koppeling.

“Vrijwilligerswerk is belangrijk voor mij zodat ik niet eenzaam en alleen thuis zit” vertelt Gonda. “Lekker bakje koffiedrinken en met mensen omgaan, dat maakt mij gelukkig en daarom doe ik zo graag vrijwilligerswerk”.

“Iets betekenen voor een ander, daar doe ik het voor” - Gonda

De begeleiders van de dagbesteding bij RIBW Overijssel vinden het van grote meerwaarde dat Gonda zich vrijwillig inzet. “Naast de gezelligheid die Gonda met zich meebrengt, ontlast ze ons ook zodat we meer tijd over hebben voor cliënten”.

“We zien Gonda als een waardevolle collega” – Begeleider RIBW De Stuwdijk

RIBW Overijssel kan vrijwilligers goed gebruiken. Ze werven nieuwe vrijwilligers door een oproep te plaatsen op Facebook en door gebruik te maken van de vacaturebank van het SPV.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde, ook in deze ‘coronatijd’ is er behoefte aan inwoners die zich vrijwillig in willen zetten. Dit kan op allerlei verschillende manieren; met regelmaat, eenmalig of af en toe. Er is van alles mogelijk. Vacatures zijn te vinden via de Vacaturebank van het Servicepunt Vrijwilligers. Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Of wil jij ook vrijwilliger worden? Kijk dan op de website: www.destuw.nl voor meer informatie.

Het Servicepunt Vrijwilligers is een onderdeel van De Stuw. Het SPV biedt ondersteuning aan vrijwilligers, organisaties en verenigingen. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen op een centrale plek, weten inwoners en organisaties elkaar beter te vinden.