Nieuws

Vrijwilligerswerk is voor iedereen

Vrijwilligerswerk is voor iedereen

‘Wil je iets voor een ander betekenen? Word vrijwilliger!’ Onder dat motto deelt De Stuw de aankomende periode verhalen van vrijwilligers uit de gemeente Hardenberg. “Omdat deze verhalen te mooi zijn om niet te vertellen en we hiermee andere inwoners willen enthousiasmeren voor het doen van vrijwilligerswerk.”

Drie jonge meiden die bij een jongerenwerker van De Stuw aankloppen, omdat ze iets willen organiseren in het asielzoekerscentrum in Hardenberg. Het is een van de vele voorbeelden. “Zo’n initiatief komt uit het niets en nu organiseren die meiden als vrijwilligers regelmatig activiteiten voor de kinderen in het azc”, vertelt Arthur Bouwmeester, directeur-bestuurder van De Stuw.

Voorbeelden
“Iedere vrijwilliger heeft een eigen motivatie voor het doen van vrijwilligerswerk. Wat die motivatie ook is: het leuke van vrijwilligerswerk is dat je even iets heel anders doet dan in je dagelijks leven. Daarbij is het ook gewoon leuk om samen met anderen iets te ondernemen en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Vraag
Met de campagne wil De Stuw alle inwoners van de gemeente Hardenberg laten zien wat vrijwilligerswerk voor jezelf en anderen kan betekenen. De geportretteerde vrijwilligers vertellen onder meer waarom ze vrijwilligerswerk doen en wat het hen brengt. “Samen kunnen we onze omgeving mooier maken, vrijwilligers dragen daar een belangrijk steentje aan bij. Met deze campagne hopen we meer mensen te enthousiasmeren om ook vrijwilliger te worden. Het is belangrijk dat mensen in de samenleving omzien naar elkaar, dat kan onder meer op deze wijze. Ook in Hardenberg is hier behoefte aan.”

Vrijwilligerswerk
Er zijn verschillende vormen van vrijwilligerswerk, waardoor iedereen het op zijn eigen manier kan doen. “Een veel gehoorde opmerking is: dat kost toch harstikke veel tijd? Dat hoeft niet, dat is aan jezelf. Je kunt af en toe iets doen, maar ook wekelijks en alle varianten daartussen. En er zijn verschillende soorten vragen. Voor alle leeftijden ook. Via het Servicepunt Vrijwilligerswerk is er altijd iets passends te vinden.” Nieuwsgierig naar de ervaringsverhalen? Kijk dan op destuw.nl/vrijwilligerswerk. Daar staat ook meer informatie.