Nieuws

Rouw is de achterkant van de liefde……..

Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte achter. Verlies verwerken kost tijd en aandacht. Soms is het moeilijk om hier mee om te gaan. Elk mens rouwt op zijn of haar manier. Erover praten of luisteren naar de ervaringen van anderen kan soms helpen het verdriet een plek te geven.

Met het opzetten van het Rondom Rouwcafé willen De Kern Maatschappelijk werk en De Stuw Sociaal werk een plek bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar praten over rouw, of naar de ervaringen van anderen kunnen luisteren.

Hardenberg is een grote gemeente met diverse dorpen en kernen. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zullen we eens per 2 of 3 maanden kiezen voor een (grotere) kern om een bijeenkomst te organiseren. Lokale c.q. kern gebonden organisaties, die op welke manier dan ook betrokken zijn bij mensen in rouw of hiervan op de hoogte moeten zijn, worden uitgenodigd om mee te werken en aanwezig te zijn voor vragen en/of informatie.

Op dinsdag 29 oktober a.s. vindt de tweede bijeenkomst plaats in MFC De Baron aan de Julianastraat 54 te Dedemsvaart. Voor deze avond hebben we gastspreker Johan Massier uit Veningen uitgenodigd.

Als coach begeleidt Johan o.a. mensen om te leren leven met verlies. In zijn verhaal neemt Johan ook zijn eigen ervaring met rouw mee. Waar is hij door heen gegaan en hoe heeft dat hem gevormd?

U bent welkom vanaf 19.15 uur (start programma: 19.30 uur). We sluiten de avond af rond 21.00 uur.

Deelname is gratis.

Voor meer informatie of vragen en/of als u wel wilt komen, maar niet beschikt over vervoer, kunt u contact opnemen met Coby Klomp van De Stuw. Telefoonnummer: 0523 267478.