Nieuws

Ontmoet een maatje !!

Andere mensen ontmoeten staat centraal tijdens de Maatjesontmoetingsavond op dinsdag 17 november om 19.30 uur in de Buurtkamer Hardenberg. De avond is bestemd voor iedereen die een maatje zoekt of juist een maatje wil zijn.

In verband met de Corona maatregelen is opgeven van te voren verplicht!

De Stuw organiseert ook in 2020 vijf tot zes Maatjesontmoetingsavonden. “Een laagdrempelige avond waar andere mensen ontmoeten centraal staat. Is iemand bijvoorbeeld op zoek naar een maatje om een kopje koffie mee te drinken of een leuke activiteit mee te ondernemen? Of ben je vrijwilliger en wil je graag een ander helpen met het doen van bijvoorbeeld boodschappen of de administratie? Tijdens deze avond is er alle gelegenheid om een maatje te vinden”, vertelt Margreet Jansen namens De Stuw.

It takes 2
Bij het vinden van een maatje zijn eigen wensen en voorkeuren erg belangrijk. Daarom is het van groot belang dat deelnemers zelf in gesprek gaan, zodat eigen keuzes gemaakt kunnen worden. Tijdens de ontmoetingsavond of ochtend krijgt men de kans verschillende mensen te ontmoeten, zodat samen gekeken kan worden of twee mensen iets voor elkaar kunnen betekenen. Naast dat de eigen vraag centraal staat bij het vinden van een geschikt maatje, vraagt De Stuw na te denken wat iemand zelf voor een ander kan betekenen.

Welkom
Iedereen is welkom. Er is behoefte aan veel nieuwe mensen, zodat men elkaar kan ontmoeten en de kans op het vinden van een maatje groter wordt. “Mensen die het spannend vinden om te komen of een vervoersprobleem hebben, mogen bij ons aan de bel trekken. Samen zoeken we naar een oplossing.”

Locatie en opgeven
De Maatjesontmoetingsavond is dinsdag 17 november, aanvang 19.30 uur, in de Buurtkamer aan de B. Bramerstraat 92 in Hardenberg. Mensen die willen deelnemen kunnen zich opgeven bij Margreet Jansen van De Stuw via 0523-267478 of m.jansen@destuw.nl. In verband met Corona is opgeven verplicht! Bij onvoldoende opgaven gaat de avond niet door.