Nieuws

Informatiebijeenkomst Dedemsvaart

Informatiebijeenkomst Dedemsvaart
Wanneer: dinsdag 17 mei 2022
Hoe laat: 10.00 en eindigt uiterlijk om 12.oo uur
Waar: Bibliotheek Dedemsvaart, Julianastraat 54, Dedemsvaart

Informatiebijeenkomst Hardenberg
Wanneer: dinsdag 31 mei 2022
Hoe laat: 10.00 en eindigt uiterlijk om 12.oo uur
Waar: Bibliotheek Hardenberg, Parkweg 1a5, Hardenberg

OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos.

Proefreis
Aan het einde van de informatiebijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs hen bijvoorbeeld met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook maandelijkse inloopspreekuren en is er een dagelijks bereikbaar telefonisch spreekuur. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen is er de mogelijkheid te bellen naar 038-4540130, of een e-mail te sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!