Nieuws

Infohuis Hardenberg

Infohuis Hardenberg zoekt vrijwilligers
Het Infohuis is de plek waar mensen terecht kunnen met allerlei vragen die je tegenkomt in het dagelijkse leven, zoals vragen over huisvesting, zorg en welzijn, behoefte aan ontmoeting, financiën en praktische ondersteuning. Het is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen, zoals Samen Doen, De Stuw, Bibliotheek en Vechtdal Wonen. “Het Infohuis moet een mooie, laagdrempelige ontmoetingsplek worden, waar mensen info kunnen krijgen, maar ook zo binnen kunnen lopen voor een kopje koffie of om een krantje te lezen. De bedoeling is dat het geheel wordt gerund met hulp van vrijwilligers. Zij ontvangen de bezoekers en wijzen hen met al hun vragen verder de weg”, licht sociaal werker Ruben Drost van De Stuw de werking van het lokale Infohuis toe.

Als vrijwilliger ben je een wandelende sociale kaart, geef je advies óf verwijs je de inwoner én professional naar de juiste persoon die een antwoord kan geven op een (hulp) vraag. Het Infohuis Hardenberg krijgt in eerste instantie zitting in het LOC+ Hardenberg in het centrum van Hardenberg. Hierbij is de intentie om in de toekomst uit te breiden naar meerdere locaties. Het Infohuis Hardenberg is gebaseerd op het succesvolle concept zoals dit in De Baron in Dedemsvaart is opgezet.

Meer informatie over deze vacature kan je vinden op https://regimatch.destuw.nl/vacatures/5636 of neem contact op met Ruben Drost van De Stuw via r.drost@destuw.nl of 06-33703749.