Nieuws

Breng anderen op de hoogte!

Maak jij samen met anderen je omgeving mooier? De Stuw wil in haar jubileumjaar alle inwoners van de gemeente Hardenberg graag extra inspireren om iets voor hun omgeving te doen, daarom zijn we op zoek naar mooie ervaringen. Breng anderen daarvan op de hoogte en maak kans op een ballonvaart! Echt op hoogte dus.

De Stuw bestaat 25 jaar in 2019. In die jaren is sociaal werk behoorlijk veranderd. Eén ding is al die jaren hetzelfde gebleven: samen maken we onze omgeving mooier. En dat vieren we in ons jubileumjaar graag met de inwoners van de gemeente Hardenberg. Door elkaar op de hoogte te brengen én daar zijn leuke prijzen aan verbonden.

Op De Hoogte

Inwonersinitiatieven
De sociaal werkers van De Stuw merken dagelijks hoe inwoners van de gemeente zich inzetten voor hun omgeving. Overal zijn er inwonersinitiatieven, de één speciaal voor jongeren of gericht op ontmoeting en een ander op een complete toekomstvisie voor een wijk of dorp. Zo zijn er tal van voorbeelden. Deze lokale voorbeelden worden onderling alleen weinig met elkaar gedeeld, terwijl inwoners daardoor van elkaar kunnen leren. Het is een mooie inspiratiebron.

Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen o.a.
1) Activiteiten op het AZC in Hardenberg
2) Eettafel Hardenberg / Dedemsvaart. kijk voor meer informatie op facebookpagina

Op de hoogte
Met ‘Op de hoogte’ speelt De Stuw daarop in. Wat doe j­ij voor jouw omgeving en hoe pak je dat aan? Deel jouw initiatief en vertel waarom of hoe het een succes is geworden, zodat iedereen ervan kan leren! Breng ons op de hoogte en maak kans op een van de volgende prijzen:

  • Ballonvaart boven Hardenberg
  • Lunch op locatie
  • Bioscoopavond

Voorwaarden
Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Waar moet je initiatief aan voldoen? Het initiatief:

  • Levert een maatschappelijke bijdrage.
  • Draagt bij aan het mooier maken van jouw omgeving.
  • Beweegt anderen mensen tot meedoen.
  • Verbindt mensen en/of organisaties.
  • Wordt gedragen door vrijwilligers/inwoners zelf.
  • Heeft een duidelijk omschreven succesfactor.

Wil je meedoen? Download het inschrijfformulier! Tot en met 22 juni 2019 kun je jouw initiatief indienen door het inschrijfformulieren te sturen naar od@destuw.nl. Op 5 september volgt de uitslag.