Nieuws

ANWB AutoMaatje van start ...

(Sociale vervoersdienst gestart in gemeente Hardenberg)

Feestelijke start ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje is maandag 27 mei feestelijk gestart door Alwin te Rietstap, wethouder gemeente Hardenberg. Hij maakte de allereerste rit met de eerste deelnemer. Luid toeterend kwamen ze in een mooi versierde auto voor De Baron gereden, waar zo’n 50 mensen hen opwachtten.

De wethouder vervolgde het startmoment met het uitdelen van 2 ANWB Automaatje Hardenberg-borden aan Noor Diender, de eerste chauffeur en de eerste deelnemer: Niels Schlepers. “Een mooi lokaal gedragen initiatief dat vanuit een vraag van de samenleving ontstaan en opgebouwd is”, zei de wethouder in zijn openingswoord. Arthur Bouwmeester, directeur-bestuurder van De Stuw, en Matthijs de Winter van de ANWB spraken allebei hun dank uit aan initiatiefnemers Linda Kamphuis en Marjan Koops die dit project onder de aandacht van De Stuw hebben gebracht. Ook spraken ze hun waardering uit naar alle betrokken vrijwilligers.

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje Hardenberg is een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg, De Stuw, ANWB en al meer dan 20 enthousiaste vrijwilligers uit de hele gemeente Hardenberg. Met ANWB AutoMaatje brengen vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten van A naar B, dit doen ze in hun eigen auto tegen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit. Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan het ziekenhuis, de dokter of een fysiotherapeut. ANWB AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden voor leuke uitjes, zoals een bezoekje aan bekenden, naar de kapper of gezellig winkelen. Ben je minder mobiel en voor jouw vervoer afhankelijk van anderen? En blijf je daardoor te vaak thuis? Met ANWB Automaatje kom je weer onder de mensen.

Hoe werkt het? Om gebruik te maken van ANWB AutoMaatje kun je contact opnemen met De Stuw via 0523-267478. Tot 2 dagen van tevoren kun je een rit aanvragen, dan wordt er een chauffeur gezocht die mee kan. Als je voor het eerst gebruikmaakt van deze sociale vervoerdienst komen we bij je thuis uitleggen hoe het werkt. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. Je betaalt de onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger als je gereden wordt. De chauffeurs zijn er klaar voor, dus meld je gerust aan voor ritjes